Alla loppisar på ett och samma ställe
  • på vägen

Om Loppiskartan

Hur började det?

Under förra sommaren ville jag och min flickvän åka på loppisar när vi var på landet nära Västervik. Vi försökte hitta några loppisar i närheten genom att söka på google, och hittade några intressanta sidor där man kan söka på loppisar. Vi blev dock inte helt nöjda med sökmöjligheterna på de sidorna då de antingen bara tillät sökning på län eller kommun, eller helt enkelt inte hade någon sökfunktion. Jag insåg snabbt att en ny sida behövs som tillåter lite annorlunda sökningar och bestämde mig för att genomföra det hela.

Vad skiljer Loppiskartan från liknande sidor?

Den här sidan tillhandahåller en slags cirkelsökning där man anger den position man är på (med en adress) och sen anger inom vilket avstånd man vill hitta loppisar. Det betyder att man inte behöver veta om vilket län eller vilken kommun man är i. Man behöver bara kunna en adress eller en stad. På det här sättet får man mer relevanta sökresultat.

Vad vinner vi på det här?

Loppiskartan drivs helt utan vinstintresse. Jag startade den är sidan för att lätt kunna hitta loppmarknader i närheten av där jag är. Det vi tillsammans vinner på det är att ju fler som använder den här sidan, desto fler loppisar kommer att finnas i systemet. Dessutom kommer fler att kunna betygsätta loppisar så att du på förhand kan hoppa över de du tror inte passar dig.

Varför ska jag bli medlem?

Som medlem kan du spara och betygsätta dina favoritloppisar. Du kan också lägga in nya loppisar om du tycker att någon saknas.

Kommer inte vissa loppisar att missgynnas av betygsättningen?

Eftersom smaken är olika hos alla så hoppas jag att man inte litar blint på andras betyg, utan istället kan hitta andra användare som kanske tycker om liknande loppisar som en själv och då kan tipsa varandra.

Vad kostar det?

Det här är en gratistjänst där man kan annonsera om loppisar eller hitta loppisar helt gratis.

Har du fler frågor?

Tveka inte att kontakta oss!